Районен съд – Казанлък постанови присъда, с която наложи на 41-годишния М. С. едно общо наказание "лишаване от свобода“ в размер на седем години, което да изтърпи в затвора при първоначален "строг“ режим. Това съобщиха от съдебната институция.

С постановената първоинстанционна присъда, по реда на съкратеното съдебно следствие, съдът го призна за виновен и по двете му повдигнати обвинения, а именно, че от неустановена дата през месец август 2022 г. до 05.09.2022 г. в Казанлък причинил на 32-годишната З. К. тежка телесна повреда, изразяваща се в загуба на всички пръсти на дясната ръка, както и че в същия период противозаконно лишил от свобода жената, като деянието е извършено в условията на домашно насилие, и по начин мъчителен и опасен за здравето на пострадалата, а лишаването от свобода е продължило повече от две денонощия.

Районен съд - Казанлък приложи законовата разпоредба, по силата на която определи подсъдимият да търпи едно общо наказание за двете престъпления, от което ще бъде приспаднато времето, през което е бил с постоянна мярка за неотклонение "Задържане под стража“.

Присъдата подлежи на протестиране и обжалване в 15-дневен срок пред Окръжен съд – Стара Загора.