Централната избирателна комисия публикува снощи списък на кандидатите за народни представители, избрани в два многомандатни изборни района в изборите за 48 Народно събрание. В еднодневен срок, т. е. до края на деня днес, те трябва писмено да заявят в коя листа желаят да останат избрани, предаде репортер на Агенция "Фокус".

Седем депутати от Пловдив- град и Пловдив- област са дублирали избирателните райони и трябва да избират откъде да влязат: 

Росен Костурков ("Продължаваме промяната") е избран от 16 МИР и от 17 МИР. В градската листа той беше на трета позиция, а в областната - водач. В деня след изборите Костурков каза, че ще влезе в Народното събрание от листата, на която е водач. 

Стоян Таслаков ("Възраждане") е избран от 13 МИР Пазарджик и 17 МИР Пловдив- област. 

Виолета Комитова ("Български възход") трябва да избира между 2 МИР Бургас и 17 МИР Пловдив- област.

Стефан Янев ("Български възход") трябва да избира между 16 МИР Пловдив- град и 24 МИР София. 

Радомир Чолаков (ГЕРБ-СДС) трябва да избира между 16 МИР Пловдив- град и 26 МИР София. 

Христо Иванов (Демократична България - обединение) е избран в 16 МИР Пловдив- град и 24 МИР София. 

Кристиан Вигенин ("БСП за България") е избран в 16 МИР Пловдив- град и 31 МИР Ямбол. 

Общо 26 са народните представители, избрани в два многомандатни изборни района. Най-много са от ДПС: Делян Пеевски, Йордан Цонев, Мустафа Карадайъ, Станислав Анастасов, Цветан Енчев, Халил Летифов. От ПП са трима: Асен Василев, Николай Денков, Росен Костурков. От "Възраждане" са петима: Иво Русчев, Костадин Костадинов, Петър Петров, Стоян Таслаков, Цончо Ганев. От "Български възход" са двама: Виолета Комитова и Стефан Янев. От ГЕРБ-СДС са трима: Радомир Чолаков, Десислава Атанасова и Красимир Вълчев. От "Демократична България" са четирима: Елисавета Белобрадова, Ивайло Мирчев, Надежда Йорданова, Христо Иванов. От "БСП за България" са трима: Иван Иванов, Корнелия Нинова и Кристиан Вигенин.

В случай че кандидатът не подаде писмено заявление в определения срок, Централната избирателна комисия го обявява за избран за народен представител от изборния район, в който първо е регистриран за кандидат за народен представител. Поредността се определя от датата и часа на публикуване на интернет страницата на районната избирателна комисия на решението на РИК за регистрация на съответната кандидатска листа.