Областният управител на Смолян Стефан Сабрутев се включи в награждаването на участниците в благотворителния футболен турнир в помощ на лечението на Никола Хъмчев. Турнирът се проведе на 12 и 13 ноември на многофункционалната спортна площадка в Смолян, а инициативата е на доброволци. Това съобщиха от пресцентъра на Областна администрация – Смолян.

Общо 7 900 лв. са набраните средства от благотворителната спортна проява, като служителите на Областна администрация също подпомогнаха  семейството на своя колега Венцислав Хъмчев, а сумата връчи областният управител.

В надпреварите участваха 11 отбора, като победител стана тимът на "Фюшън“- Мадан. Втори са "Савой клуб“ – Смолян, а на трето място "Партизан“ – Смолян. Всички участници получиха грамоти, а първите три отбора – купи и медали. Победителите бяха наградени от областният управител Стефан Сабрутев и народните представители Михал Камбарев и Христо Петров, известен като Ицо Хазарта.

Никола е на 18 години. През 2020 г. той падна от електрически стълб в района над кв. Райково и получи тежки травми. Прикован е към инвалидна количка и единствената възможност да има отново нормален живот, преминава през скъпа и продължителна рехабилитация, която семейството не може  да поеме само.

Тези, които имат желание да подкрепят лечението на Никола, могат да го направят на следната дарителската сметка:

Никола Венциславов Хъмчев

УниКредит Булбанк

IBAN: BG25UNCR70001525109765

BIC: UNCRBGSF