63 000 къса цигари задържаха митническите служители на Дунав мост при Русе при две проверки, предава Ruse24.bg. Митнически служители на ТД Митница Русе задържаха 49 400 къса (2470 кутии) цигари при проверка на лек автомобил в района на Дунав мост при Русе. Акцизните стоки са установени в хода на специализираната операция срещу контрабандата на Агенция "Митници“, ГД "Гранична полиция“, ГД "Борба с организираната престъпност“ и Националната агенция по приходите.

На 20.06.2024 г. митническите инспектори са извършили проверка на лек автомобил, управляван от български гражданин, който пътувал сам от България в направление Западна Европа. Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка. В хода на контролните действия във фабричните кухини на седалките са открити 49 400 къса (2470 кутии ) цигари от различни търговски марки, облепени с български акцизни бандероли.

Водачът на автомобила е заявил, че цигарите са негови и ги превозва за подаръци на приятели. Акцизните стоки са иззети. На шофьора е съставен акт.

При друга проверка, на 23.06.2024 година, митническите служители са установили други 13 600 къса (680 кутии) цигари с български бандероли. Акцизните стоки са били укрити в сак и тонколона в лек автомобил. Водачът, български гражданин е заявил, че цигарите са негови. Стоките са задържани, а на шофьора е съставен акт.