"Прокуратурата внесе обвинителен акт и предаде на съд Начо Пантелеев от Лясковец, причинил катастрофата, при която загина Ферарио Спасов. Повдигнато му е обвинение за извършено пътно нарушение със значително превишение на скоростта", заяви окръжният прокурор на Ловеч Валентин Вълков, предаде репортер на "Фокус".

По думите му не е било осигурено необходимото странично разстояние между участниците, застрашил е другите превозни средства. "Деянието е с висока обществена опасност. Панталеев е допуснал 60 фрапиращи нарушения на пътя в рамките на 6 месеца преди катастрофата - шофирал е с над 100 км/ч, в това число в населени места. При два случая се е движил с 248 и 268 км/ч - излизайки от едно населено място и влизайки в друго. За една година има 2 наказателни постановления и 10 електронни фиша извън споменатите нарушения. А само за ден има 11 констатирани нарушения с фрапиращи скорости - над 100 км/ч, включително в населени места", обясниха от обвинението. 

"Очаква се насрочване на разпоредително заседание в следващия един месец. Панталеев ще бъде задържан, ако съдът прецени. Той не е нарушил мярката "подписка", която му е наложена, откакто е с отнета шофьорска книжка. Възможно е съдебното производство да приключи и за един ден", допълни Вълков.