57-годишен мъж беше осъден за държане на акцизни стоки без бандерол. Конкретният случай е от 15 април миналата година. На тази дата се установява, че подсъдимият държи в себе си, в лек автомобил и в два имота във Варна тютюневи изделия без изискуемия върху потребителската опаковка бандерол – стекове и кутии с цигари на общо шест търговски марки, всичките без акцизен бандерол.  Експертизата сочи, че стойността на цигарите възлиза на над 14000 лева. Деянието е наказуемо по чл.234 ал.1 от Наказателния кодекс. Това съобщиха от Районен съд за Varna24.bg.

57-годишният мъж е неосъждан. Районен съд - Варна одобри параметрите на внесеното за разглеждане споразумение между страните. Подсъдимият получи наказание от 11 месеца лишаване от свобода, отложено с 3 години изпитателен срок, както и наказание "Лишаване от право да упражнява търговска дейност, свързана с продажбата на тютюн, тютюневи изделия и алкохол" за срок от 6 месеца.

Той се задължава да плати и направените по делото разноски. Веществените доказателства, предмет на престъплението, се отнемат в полза на държавата и предават за унищожаване по съответния в закона ред.

Съдебният акт е окончателен.