55 чинара засаждат в Бобов дол по повод празника на града. Това съобщиха за "Фокус“ от Община Бобов дол. На 27 октомври се навършват 55 години от обявяването на Бобов дол за град. Това е и причината от днес да стартира празнична програма, в която са включени поредица от събития.

На 24 октомври ще се проведе футболен турнир за учениците от Основно училище "Никола Йонков Вапцаров“ и Средно училище "Христо Ботев“. Мястото е футболен стадион "Шулц“ В града. От 17.00 часа на амфитеатъра ще започне концерт на възпитаници от Детска градина "Миньор“ и читалище "Миньор“.

На 25 октомври сградата на читалище "Просвета“ ще бъде представена постановката "Златка, златното момиче", гостува куклен театър от град Благоевград. Началото е 13.00 часа. От 17.00 часа в градския парк ще започне концерт на Детска градина "Дружба“, читалищата "Просвета“ и "Разметаница“, както и на Павлина Теова.

Празничната програма по повод празника на миньорския град продължава и на 26 октомври. Предвидено е в градския парк на бъдат засадени 55 чинара. В инициативата ще се включат общински съветници.  От 17.00 чака ще се състои концерт на читалищата "Царичина“,  "Зора", "Пробуда“, "Нови дни“. Ще участват  КУД "Сава Йеремич", Ражан, Р Сърбия.

В празничния за града ден – 27 октомври, програмата ще започне от 11.00 часа с рисунка на платно - "Да нарисуваме празник" . От 16.00 часа ще започне тържествена сесия на ОбС - Бобов дол 17.00ч. Предвиден е тържествен водосвет за здраве на жителите на град Бобов дол, който ще започне от 17.00 часа. Програмата ще продължи с концерти на  КУД "Сава Йеремич", Ражан, Р Сърбия, Иван Дяков и Ивана Дякова, Тони Димитрова и Данна. Концертът ще се проведе пред сградата на Общината.

Венцеслав ИЛЧЕВ