Катастрофа между кола и камионче затруднява движението през Прохода на Републиката. Марияна Христова, говорител на Областна дирекция на МВР – Велико Търново уточни за Агенция "Фокус“, че инцидентът е станал около 7:30 часа при втория завой след върха в посока Велико Търново.

"Първоначалната информация показва, че шофьорът на лека кола, пътуваща в посока от Стара Загора към Търново, е загубил контрол над превозното средство на завой, навлязъл е в насрещната лента и се е ударил в малко камионче. Той е пострадал и е откаран за преглед и лечение в търновската болница. Другият водач е добре“, обяснява Христова.

Тя уточни, че движението в района не е спряно и се регулира от полицаи, а шофьорите трябва да карат с повишено внимание. Причините за произшествието са в процес на изясняване. По случая е образувано досъдебно производство.

Настилката в Прохода е частично мокра, на места заледена и се обработва. Пътната картина и в останалата част от областта е сходна – настилките са частично мокри и на места заледени, затова водачите трябва да са внимателни.

Луиза ТРАНЧЕВА