Служители от всички структури на МВР в област Кърджали участват в охраната на изборните материали при съхраняването и транспортирането, охраната на избирателните секции и обществения ред на изборите на 9 юни, съобщи Регионалният пресцентър на МВР.

Общо 510 служители на МВР - полицаи, жандармеристи, гранични полицаи, пожарникари, са включени в охранителните дейности. От днес по график започва транспортирането на изборните книжа и бюлетини до избирителните секции, като това ще става под полицейска охрана, веднага след това служители на МВР поемат охраната и на избирателните секции.

Днес /събота/ работят всички паспортни звена в Кърджали и Районните управления с работно време от 8,30 часа до 17,30 часа. Служителите ще приемат заявления за издаване на лични карти на граждани, които не притежават валиден личен документ и ще връчват вече изработени лични карти. В неделя работното време на паспортните звена ще е от 8,30 часа до 19,30 часа. Гражданите, на които технологично не достигне времето да бъдат издадени лични карти, ще получават удостоверения за гласуване, които да им послужат в изборния ден, за да упражнят правото си на глас.