50 години навърши днес Основно училище "Бачо Киро“ във Велико Търново. От пресцентъра на Общината уточняват за Агенция "Фокус", че пред пълната зала на Двореца на културата и спорта "Васил Левски" талантливите деца и ученици създадоха жив и вълнуващ музикален филм.

"Вече пет десетилетия ОУ "Бачо Киро" е сред водещите в нашия град и в цяла България. Няколко поколения великотърновци са направили най-важните си стъпки в израстването си като успешни личности именно в училището. Затова празникът на училището е особено специален за цяло Велико Търново – историческата и духовна българска столица. Всички ние се гордеем с многобройните постижения на учениците от ОУ "Бачо Киро". Успехи, които издигат реномето и престижа и на училището, и на града ни. Дълбок поклон пред настоящите и бившите учители и директори, включително и първата директорка Гинка Стефанова – за знанията, които сте дали на децата, за възпитанието им в дух на родолюбие", каза в приветственото си слово кметът на старата столица Даниел Панов.

И днес, дори в условията на силна конкуренция на 1800 основни училища в България, ОУ "Бачо Киро“ е лидер, особено що се касае до иновативното образование.

За юбилея на училището директорът Владимир Николов получи от градоначалника Старопрестолна грамота, Почетен знак – Златна перпера, както и ваучер на стойност от 5000 лева за оборудване на новия STEM-център.