Заместник-кметът на Община Хасково Мария Вълчева поздрави дипломантите от Филиал Хасково на Тракийски университет Стара Загора. Днес на тържествена церемония 50 абсолвенти от специалностите "Медицинска сестра“ и "Акушерка“ получиха дипломите си за висше образование.

"Скъпи момичета и момчета, никога не късайте връзката с нашия град. Той е част от личната Ви история до тук. За мен ще бъде щастие, ако го направите част и от Вашето бъдеще. От цялото си сърце Ви пожелавам успешна реализация и много силно се надявам да сте избрали Хасково за свой дом, където да се докажете като медицински специалисти, да създадете семейство и отгледате децата си тук“, каза заместник-кметът на Хасково Мария Вълчева. "Знам колко вълнуващ е моментът на дипломирането, но също така знам от личен опит колко отговорна е Вашата професия. Майка ми, която е медицинска сестра, винаги ми е казвала, че добрите думи дават най-много сили на медиците. Затова Ви пожелавам дълга професионална кариера и безброй добри думи, които да Ви дават сили“, пожела на дипломантите заместник-кметът Мария Вълчева.

Поздравления по повод празника отправиха заместник-ректорът на Тракийски университет Стара Загора проф. Нели Грозева, проф. д-р Бианка Торньова- ръководител на катедра "Здравни грижи“, директорът на Филиал Хасково доц. д-р Таня Паскалева, областният управител Гинка Райчева. Всички абсолвенти от Випуск 2023 на Филиал Хасково вече са приети на работа, отчетоха от ръководството на висшето училище.