Прокуратурата във Видин разследва насилие над 4-месечно бебе. Момченцето постъпва първо във видинската болница на 10 май, където е доведено от 39-годишната му майка.

Бебето е имало рани и охлузвания по главата и тялото. По-късно става ясно, че състоянието му е по-тежко и транспортирано към столицата, съобщават от bTV.

"Разследването е в начален етап. До момента се знае, че е постъпил сигнал от СМП за постъпело на 10 май дете в тежко състояние – със субдурален хематом, фрактури по черепа и охлузвания по лицето. Детето е откарано в "Пирогов“. Незабавно е извършено оглед на местопроизшествието“, каза Райна Петрова, районен прокурор и говорител на прокуратурата във Видин.

От думите ѝ стана ясно, че от дома на бебето са иззети вещи – одеяло, дрешки и пръчка, по които има кръв. Проведени са и разпити. Образувано е досъдебно производство за две престъпления – за средна телесна повреда и за оставяне на детето без родителски надзор.

"Майката е оставила без надзор четири от петте си деца – на четири месеца, на година и половина, на четири и на пет години, за да отиде до магазина. Допуска се петгодишното детето да е наранило бебето. То е с умствени дефицити, очаква се становището на детска педагогическа стая“, каза още прокурорът.

Майката не е задържана.