По внесен обвинителен акт на Софийска районна прокуратура е осъден на затвор 30-годишен мъж, нанесъл телесна повреда на жена, съобщиха от държавното обвинение.

На 28.05.2023 г. около 10,30 часа в района на Централна жп гара в град София, обвиняемият нанесъл удари с ръце и крака в областта на крайниците на жената и й причинил средна телесна повреда, изразяваща се във фрактурата на дясна лъчева кост и фрактура на лява малкопищялна кост.

Деянието е извършено в условията на опасен рецидив, тъй като той е осъждан ефективно на "лишаване от свобода“ за други престъпления.

По случая е водено досъдебно производство за престъпление по чл. 131а, вр. чл.129, ал.2, вр. ал.1, вр. чл.29, ал.1, б.“А“ и б.“Б“ от НК. В хода на разследването са направени експертизи и са разпитани свидетели. Разследването е приключило с внасяне на обвинителния акт в съда.

Състав на Софийски районен съд призна С.С. за виновен по повдигнатото му обвинение и му наложи наказание "лишаване от свобода“ за срок от 5 години, което следва да бъде изтърпяно ефективно при първоначален "строг“ режим.

Присъдата подлежи на обжалване пред Софийски градски съд.