Окръжна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт спрямо Николай Т., на 47 г. Той е предаден на съд за това, че на 07.08.2022 г. в Сопот умишлено е умъртвил 58-годишната Марияна К., като деянието е извършено с особена жестокост чрез нанасяне на множество силни удари в областта на главата – престъпление по чл. 116, ал. 1, т.6, вр. чл. 115 от Наказателния кодекс, съобщиха от Прокуратурата.

Николай и 58-годишната Марияна живеели на семейни начала от 2020 г. Те често консумирали алкохол и между тях възниквали скандали. В това състояние Николай проявявал агресия и няколко пъти нанасял побой на жената.

На 6 август 2022 г. около 22,00 часа Николай и Марияна гостували на свой познат в Сопот, където употребили алкохол. Към полунощ двамата тръгнали да се прибират към дома си. В резултат на употребения алкохол жената се придвижвала трудно, като това ядосало Николай.

По пътя той започнал да я обижда, като й нанесъл удари с юмруци и ритници по главата и тялото. Жената получила тежки наранявания и починала близо до стадиона в Сопот. На 7 август 2022 г., сутринта, мъж, който отивал на работа, я видял и подал сигнал на телефон 112.

Спрямо обвиняемия Николай е взета мярка за неотклонение "задържане под стража“. Предстои Окръжен съд-Пловдив да насрочи разпоредително заседание по делото.