Окръжна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняем по бързо производство Ж.С., на 46 г., за това, че на 30.10.2022 г. в гр. Стара Загора дал подкуп - парична сума, в общ размер от 70 лева, на полицейски орган – двама полицейски служители от ОД на МВР – Стара Загора, за да не извършат действия по служба – да не направят проверка на автомобила и да не го тестват за алкохол – престъпления по чл. 304а вр. чл.304 ал. 1 от Наказателния кодекс. Това съобщиха за Агенция "Фокус" от Прокуратурата. 

На 30 октомври 2022 г., около 0,20 ч., в гр. Стара Загора на ул. "Княз Александър Батенберг“ полицейски служители спрели за проверка лек автомобил "Ауди“, тъй като не бил с включени светлини. Колата управлявал Ж.С.  

При извършване на проверката водачът излязъл от автомобила си, приближил се до полицейската патрулна кола и подхвърлил в купето й две банкноти от общо 70 лева. Служителите на МВР не взели парите и веднага уведомили дежурния разследващ полицай. Ж.С. е отказал да бъде тестван за алкохол.

Обвиняемият е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои Окръжна прокуратура – Стара Загора да внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража“ спрямо Ж.С.

Рени АТАНАСОВА