Състав на Окръжен съд – Варна уважи искането на Окръжната прокуратура за налагане на най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража“ спрямо 45-годишен мъж, привлечен в качеството му на обвиняем за това, че държал наркотични вещества без надлежно разрешение с цел разпространение - престъпление по чл. 354а, ал. 1 от НК, съобщиха от прокуратурата.

На 11 декември 2022 г. служители на ОД на МВР - Варна са задържали разпространител на наркотични вещества. По сигнал за извършвана такава противозаконна дейност полицаите установили клиенти на арестувания. У тях са намерени, непосредствено след закупуването им, около 55 грама марихуана.

В условията на неотложност е извършено претърсване в дома на 45-годишния мъж, като са открити около 45 грама марихуана, около 100 грама амфетамин и значителна сума в лева и евро. Тези действия са одобрени надлежно от дежурен съдия.

С постановление на наблюдаващ прокурор от Окръжна прокуратура – Варна обвиняемият беше задържан за срок до 72 часа с оглед довеждането му пред съда за определяне на мярка за неотклонение. Към момента той вече е задържан под стража.

Определението на съда подлежи на обжалване пред Апелативен съд - Варна.