Районният съд в Дупница е наложил наказание "лишаване от свобода“ за срок от 4 месеца, което да се търпи при първоначален "общ“ режим, по отношение на подсъдим от Сапарева баня, съобщиха от пресцентъра на Окръжен съд – Кюстендил. Мъжът се е признал за виновен за престъпления против политическите права на гражданите.

Обвиняемият Кирил М. се е признал за виновен в това, че през март тази година в Сапарева баня е предлагал даването на имотна облага. При единия случай става въпрос за 50 лева, а при другия -  закупуване на по-евтини авточасти. Целта е да склони двама души да упражнят избирателното си право на изборите за народни представители в полза на определена политическа партия.

Съдът е лишил осъдения от право да заема определена обществена длъжност за срок от 8 месеца. От наложените наказания се приспада времето, през което осъденият е бил задържан по Закона за МВР, по разпореждане на прокуратурата и с мярка за неотклонение "Домашен арест“. Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

В същото време е установено, че деянието е осъществено в изпитателен срок на друга присъда. Поради тази причина – затвор за 6 месеца, която присъда е приведена за изпълнение. Това решение подлежи на обжалване.