С "ПОЧЕТЕН ЗНАК НА МВР III-та степен" от министъра на вътрешните работи Иван Демерджиев е награден главен инспектор Васил Величков Василев, началник на Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението" в Нова Загора. Той получава голямото отличие по случай професионалния празник на служителите на ГДПБЗН-МВР 14 септември. Той е награден за проявен професионализъм, инициативност и постигнати високи резултати. Почетният знак беше връчен от

директора на РДПБЗН-Сливен комисар Владимир Демирев на тържествено събрание, проведено вчера, по повод професионалния празник.

С "Обявяване на благодарност с парична награда" министъра на вътрешните работи награждава главен инспектор Димитър Сяров началник на сектор "Превантивна и контролна дейност" към РДПБЗН- Сливен.

Главният секретар на МВР главен комисар Петър Тодоров награждава с "КОЛЕКТИВНА ПАРИЧНА НАГРАДА" 12 служители от Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" – Сливен за проявен висок професионализъм, инициативност, съобразителност и хладнокръвие в сложна ситуация – спасяване, евакуация на възрастни и силно стресирани хора и ликвидиране на пожар, възникнал на 10.07.2022 г., в 00, 10 ч., в апартамент на ул. "Константин Стоилов“ в град Сливен.

С "ПИСМЕНА ПОХВАЛА" от главния секретар на МВР е награден инспектор Спас Стефанов Диновски – инспектор ІV степен в сектор ПКД към РДПБЗН-Сливен.

От директора на Дирекция "Държавен контрол и превантивна дейност" при ГДПБЗН-МВР, с "ПИСМЕНА ПОХВАЛА" са наградени двама служители на РСПБЗН-Котел и Сливен.

С "ПИСМЕНА ПОХВАЛА" от директора на Дирекция "Оперативни дейности“ при ГДПБЗН-МВР, за съществен принос при изпълнение на конкретна професионална задача са наградени 22 служители на районните служби в Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица:

-Десет служители на РСПБЗН-Сливен за принос при ликвидиране на сложен пожар, възникнал на 30.05.2022 г. в склад за автоаксесоари и части за велосипеди в гр. Сливен. В условия на висок температурен режим, токсично задимяване, нулева видимост и реална възможност за безпрепятствено разпространение на горенето, служителите провеждат гасителни действия и спасяват стока за около 525 000 лева.

-Седем служители на РСПБЗН-Котел за проявен висок професионализъм, взети правилни тактически решения за локализирането на пожара в много сложна обстановка, възникнал на 04.08.2022 в с. Градец, общ. Котел в непосредствена близост до жилищни сгради.

-Трима служители на РСПБЗН-Нова Загора за бързите и своевременни действия на екипа, ръководен от младши експерт Динко Динев, при които е спасен пострадал гражданин, останал блокиран на тераса на жилището, поради развилият се вътре пожар. Оказано е съдействие за пренасянето на пострадалия до автомобила за спешна помощ.