37 лв. за кубик е цената на дървата за огрев от общинските гори в района на Елена. Тя е за материал, който хората сами взимат от сечището. Ако доставката е включена, цената се повишава до 70 лв. за кубик.  От Община Елена уверяват, че организацията за снабдяване на населението вече е направена. Това стана ясно след среща на кмета инж. Дилян Млъзев и областния управител инж. Георги Гугучков, съобщават за Агенция "Фокус“ от Областна администрация – Велико Търново. Изготвеният списък показва, че около 400 души ще бъдат снабдени с дърва от общинските гори.

Двамата управници обсъдиха още организацията и подготовката за предсрочните парламентарни избори на втори октомври, както и текущи инфраструктурни и социални проблеми. Инж. Млъзев информира, че администрацията е в готовност за вота и не се очакват проблеми. Той съобщи още, че от Общината имат готовност да изпратят група от 6 души, която да помага на пострадалите от наводненията в Карловско, а координацията става чрез Националното сдружение на общините в Република България.

На срещата беше коментирана и темата с безводието. На въпрос на областния управител, кметът на Елена каза, че администрацията е в очакване на одобрените средства от регионалното министерство за ремонт на втората по важност улица в града – "Иван Момчилов“. Там ще се подменя водопровод, прави се проектиране, възложено е и допълнително да се проектира текущ ремонт на канализация. За село Майско, където е другият проблемен район, водоизточник има, а кметството очаква от "Басейнова дирекция“ регистрация на водовземното съоръжение и разрешение за водоползване.

По повод сметосъбирането и извозването, инж. Млъзев каза, че дейността е възможена на външна фирма до началото на 2024 година, а от кметството вече подготвят общинско предприятие, което ще поеме тази услуга.