362 са кандидатите за народни представители от Пловдив град. Мераклиите са излъчени от 31 регистрирани политически формации. Те ще се съревновават за 12 депутатски мандата, предава репортер на Plovdiv24.bg.

Промяна в листите е възможна в 3-дневен срок, но реално може да се случи и след отпечатването на бюлетините с имената в извънредни случаи, какъвто например е смърт на кандидат. Единици са тези, които в предишни избори сами са се отказали и обикновено това е, когато не е поискано съгласието им, а са включени в листа, коментира за медията ни председателят на РИК-16 Калоян Сухоруков.

Кандидатите за депутати от Пловдивска област се оказва, че са значително по-малко от градските листи. За 11-те мандата в 17 МИР се състезават 322 души.

Повечето формации, участващи в предсрочните избори на 9 юни, излъчват пълни листи. Няколко политически субекти кандидатират по един, двама или петима души, с което очевидно само заявяват пред обществото присъствието си. При съпоставка на имената може да се види, че някои присъстват и в градската, и в областната листа на съответната партия или коалиция. Пълните списъци с всички имена може да се види на сайтовете на РИК-16 и РИК-17.

Междувременно на главната пешеходна улица в Пловдив започна издигането на предизборните павилиони за кампанията, която официално стартира в 00:00 ч. на 10 май.