Доц. д-р Олга Борисова стана най-младият професор по специалността "Право“ в България. Академичната длъжност бе присъдена на 36-годишната дама от Научния съвет на Варненския свободен университет  "Черноризец Храбър“ след проведен конкурс, съобщиха от Висшето учебно заведение. 

Проф. Борисова има впечатляваща биография, голяма част от която е свързана с ядрената енергетика, съобщиха от висшето училище. Във ВСУ “Черноризец Храбър" тя защитава дисертационен труд на тема "Усъвършенстване на правната уредба при управление на радиоактивните отпадъци в Република България". Интересите й в областта са свързани с 10-годишния й опит като юрисконсулт в държавно предприятие "Радиоактивни отпадъци“.

Проф. Борисова е член на Международната асоциация по ядрено право "Association internationale du droit nucleaire“ със седалище в Брюксел, член е на Института на вътрешните одитори в България, както и на Международния институт на вътрешните одитори в САЩ. Участва в Сдружение "Жените в ядрената индустрия – България" и е член на Управителния съвет на Съюза на учените във Варна.

Владее отлично френски, английски, испански и руски език, като чуждоезиковата си квалификация е защитила съответно пред Парижката търговско-промишлена палата и има диплом за юридически френски език, Министерството на образованието, културата и спорта на Испания, Британския съвет и Университета Кеймбридж.

Проф. Борисова е с дългогодишен преподавателски опит във Варненския свободен университет. От 2020 г. е ръководител на катедра "Правни науки“ на Юридическия факултет.

След конкурс академична длъжност професор бе присъдена и на Антон Грозданов, който реализира изцяло своята образователна и научна кариера във ВСУ. Проф. Грозданов е адвокат във Варненската адвокатска колегия, арбитър в Арбитражния съд към Българската стопанска камара, лектор в Центъра за обучение на магистрати "Кръстю Цончев“. Член е на Съюза на учените в България и на Контролния съвет на Съюза на учените във Варна и е председател на Етичната комисия на ВСУ “Черноризец Храбър". През 2021 г. бе удостоен с награда "Варна“ в сферата на науката и висшето образование.