34-годишен мъж от Нови пазар е установен да шофира след употреба на наркотични вещества, иззети от жилището му са 30 монети с вид на антични, съобщиха от ОДМВР - Шумен. В хода на полицейска операция за установяване на водачи, които управляват след употреба на алкохол и наркотични вещества екип на РУ- Нови пазар спрял за проверка около 18 часа снощи водач на лек автомобил Фолксваген "Голф“ с шуменска регистрация.

Зад волана бил местен 34-годишен жител. Тестван бил за шофиране след употреба на наркотични вещества или аналози. Отчетена била положителна на амфетамин и метамфетамин проба. Водачът не е дал кръвна проба за анализ. При извършени допълнително процесуално –следствени действия в обитаваното от него под наем жилище в града са намерени и иззети 30 монети, които имали вид на антични и угарка от цигара, по негови данни - марихуана.

Образувани са досъдебно производства за управление на моторно превозно средство след употреба на наркотични вещества или техни аналози и за държане на археологически обекти, които не са регистрирани по съответния ред.