33-годишна баба стана майка за 11-ти път на 29 февруари. Жената роди своето 11 дете в Акушеро-гинекологичното отделение при МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов“ в старата, предаде кореспондент на "Фокус“. Старшата акушерка на лечебния сектор Албена Василева обобщи пред наш екип, че родилката има общо 14 бременности и е правила три аборта по желание.

"Всичките ѝ 11 деца са от един и същи мъж. Хубавото е, че семейството се грижи за всичките и няма нито един наследник, който да расте в институция. Освен това децата ходят съответно на училище, детска градина и ясла, а най-голямото, което е момиче на 17 години вече има собствено дете, тоест родилката е и баба, едва на 33 години“, пояснява Албена Василева.

В последния ден на февруари във Велико Търново са се родили три бебета – останалите две раждания са планирани. Едната майка е настанена в Отделението по патологична бременност, тъй като детенцето и е малко по-малко, а другата е Мила Георгиева от Дряново – на 33 години.

"Смятам, че тази дата, освен че е уникална, ще донесе и голям късмет на бебето. На тази дата е роден и Джоко Росич“, казва с усмивка Мила, която споделя и, че се чувства много добре.

От началото на годината до вчера във Велико Търново са регистрирани 142 раждания, като днес се очакват още четири или пет бебета. Родлното отделение на местната болница е препълнено, а екипът си пожелава да бъде така през цялата година.