Специализирана полицейска операция за противодействие на престъпността, опазване на обществения ред, осигуряване на полицейско присъствие в уязвимите райони и пътна безопасност се проведе вчера – 12 април в област Стара Загора. Това съобщиха за "Фокус" от ОДМВР-Стара Загора. В акцията участваха служители от Районните управления в областта, служители от отдел "Охранителна полиция и секторите "Противодействие на криминалната престъпност“ и "Противодействие на икономическата престъпност“, и представители на други държавни органи.

Обект на проверка бяха различни направления – криминална, икономическа престъпност, както и спазване на Закона за движение по пътищата от водачи на моторни превозни средства.

В хода на планираните мероприятия са проверени общо 1175 лица, 795 моторни превозни средства, 23 пунктове за черни и цветни метали, 28 заложни къщи, 11 автоморги, автосервизи и депа, 32 питейни и увеселителни заведения и 32 търговски обекта. Издирени са 5 лица. Съставени са 43 протокола по чл.64 и чл.65 от ЗМВР. Съставени са 16 АУАН и констативни протоколи на други органи. Образувани са десет досъдебни производства и три бързи производства. Съставени са 312 фиша и АУАН за нарушения на Закона за движение по пътищата.

На 12 април, в хода на проведена специализирана полицейска операция от служители от сектор Противодействие на икономическата престъпност при ОДМВР - Стара Загора, съвместно с представители на ОДБХ, ДИТ, НАП, РИОСВ и РЗИ, е извършена проверка на 12 обекта - игрални зали; заложна къща; обект, осъществяващ дейност - разкомплектоване и ремонт на автомобили; търговски обекти. Установени са нарушения при проверка на обект, осъществяващ дейност като автоморга. Възбранена е продажба на 328 кг месни продукти без документи за произход, установени в търговски обект. В обект на търговско дружество е установено лице, което работи без трудов договор.

Рени АТАНАСОВА