32-годишен мъж бе осъден от Районен съд – Варна за противозаконно отнемане на чужд автомобил, съобщиха от съда. Деянието е извършено вечерта на 29 юни тази година в село от областта. Въпросната вечер подсъдимият бил поканен от собственика на колата да пренощува в дома му, с уговорката на сутринта да започне работа срещу заплащане в градината на имота.

32-годишният мъж видял къде домакинът оставил ключовете за автомобила си и през нощта, без знанието и съгласието на собственика, привел колата в движение и отишъл до денонощна бензиностанция да си купи цигари.

Оттам решил да си направи разходка с чуждия автомобил и се отправил в посока курортен комплекс "Златни пясъци“. Рано сутринта потърпевшият собственик видял, че неговия гост и колата му ги няма, започнал да звъни на мобилния му телефон, но тъй като се оказал изключен, подал сигнал за случващото се на спешен номер 112.

Впоследствие полицейски екип задържал подсъдимия с издирвания чужд автомобил в района на пътен възел "Св.Св. Константин и Елена“.

Противозаконно отнетият автомобил е бил върнат на собственика му и от деянието няма настъпили имуществени вреди.

По силата на постигнато между страните споразумение с признание на вината, което Районният съд във Варна одобри, на 32-годишният подсъдим бе наложено наказание от 10 месеца лишаване от свобода, чието изпълнение се отлага с изпитателен срок от 3 години. В негова тежест са и направените по делото разноски. Съдебният акт е окончателен.