6479 превозни средства са проверени на територията на Великотърновска област в рамките на традиционна акция на полицията "Зима“. От Областна дирекция на МВР – Велико Търново уточняват за "Фокус“, че през октомври са проведени общо 15 специализирани операции. Контролът обхваща както шофьори на автомобили и камиони, така и велосипедисти, хора с електрически тротинетки и колелета, хора с каруци, селскостопанска техника, мотористи.

Констатирани са 86 неизправности по превозните средства, от тях 43 на осветителната система, 16 на велосипеди, пет превозни средства са били с разкъсани или износени гуми.

Съставени са общо 455 акта и са наложени 3194 глоби по фиш. От движение са спрени 18 превозни средства. Санкционирани са 29 велосипедиста, от тях един с акт и 28 с глоби по фиш. Наложени са пет глоби по фиш на превозни средства с животинска тяга. Глобените пешеходци са 191, като четирима от тях са с актове.

Изготвени са били 47 предписания до съответните институции, относно отстраняване на недостатъци по пътното платно, сигнализацията с пътни знаци, маркировка и подобряване на уличното осветление, от тях 12 са изпълнени.