311 абсолвенти от Випуск 2022 на Биологическия факултет получиха дипломите си на тържествена церемония, която се състоя днес в Спортната зала на висшето училище.

Деканът на Биологическия факултет проф. д-р Соня Трифонова уточни, че 180 от дипломиралите се са бакалаври, а 131 - магистри. Тридесет от завършилите образователно-квалификационна степен "бакалавър“ са отличници, както и осем от дипломиралите се магистри.

От името на ректорското ръководство и на Ректора на ПУ проф. д-р Румен Младенов, абсолвентите поздрави зам.-ректорът по учебна дейност доц. д-р Мария Стоянова.

В приветствието си към завършилите проф. д-р Соня Трифонова отбеляза, че днешната тържествена церемония е кулминация на дългогодишния труд и усилия на студентите. Тя подчерта, че дипломите от Пловдивския университет "Паисий Хилендарски" се ценят високо от работодателите, тъй като възпитаниците му доказват своите умения и качества и се реализират успешно, а именно това е най-добрата атестация за качеството на образованието във висшето училище.

По традиция абсолвентите положиха Галилеевата клетва, която бе прочетена от Катерина Кирилова, завършила специалност "Молекулярна биология".

Поздрав към Випуск 2022 на Биологическия факултет отправиха студенти от специалността "Музикална педагогика" от Педагогическия факултет на ПУ.