Второ денонощие 77-годишна жена от Чепеларе е в неизвестност. За последно тя е забелязана в района на писта "Мечи Чал". Обявена е за национално издирване. Припомняме, че и във вторник се е провела спасителна акция, която е прекратена късно снощи заради сериозната снежна обстановка в района.

"Около 10.00 ч. слиза към центъра и е отишла да си вземе пенсията. След това явно е решила да се разходи. Прибрах се към 14.00 ч. от работа. Видях, че я няма и й се обадих. Каза ми, че се намира в гора, близо до река и ми затвори. Отидох в полицията, пуснахме съобщение и в социалните мрежи. След това мой познат ми каза, че е я е видял на изхода на града в посока Смолян. Към 17.00 ч. отново успях да се свържа с нея. Каза, че не е много добре и затвори", разказа Христо Пасков, син на жената пред NOVA.

Дъщеря й – Донка Кимчева, обясни, че жената има увреждане на краткотрайната памет и страхова невроза.  

“Не познава района. Дребничка е. Тя е ниска, към метър и 50, слаба жена е. Тя даже тогава се е облякла като за разходка в града, а не като за ходене в планината", казва още дъщерята на Елена.

“С всеки ден все по-голям периметър обхващаме и все по-широкото - така разпострираме нашите усилия. Радваме се много, че се включиха много граждани тази сутрин", каза гл. инспектор Милован Давидов, началник на РУ-Чепеларе. 

Над 30 доброволци поеха тази сутрин към стръмните баири на “Мечи чал".

“От междинна станция нагоре е сняг, горе на върха е около 30 сантиметра и нагоре. Нощно време температурите падат много, много ниско", каза Стефан Владев от ПСС- Чепеларе.

В издирването е включено и следово куче.