28 проекта участват в  архитектурния конкурс за Централна пешеходна зона на Добрич, съобщи в една от социалните мрежи кметът на добруджанския град Йордан Йорданов, предаде репортер на Агенция "Фокус".

"За нас, които очакваме резултатите, това е стъпка към основната ни цел - да се намери цялостна и устойчива концепция за централната градска част на град Добрич в обхвата на Зона А, а за обхвата на Зона Б - да се разработи идеен проект", коментира Йордан Йорданов.

На 19 декември жури ще обяви 3-те най-добри проекта. Те ще бъдат представени на обществеността чрез сайта на Община град Добрич и чрез изложба, организирана специално за случая. Онлайн ще бъде направена анкета с гражданите, за да може всеки заинтересован да гласуваме за проекта, който най-много му харесва. 

Конкурсът е международен, а основните принципи, залегнали в неговото организиране, са откритост, анонимност и безпристрастност. Подробности и детайли за отделните етапи на конкурса читателите могат да открият на сайта на конкурса.

Жулиета НИКОЛОВА