Младежкият общински съвет-Стара Загора и новоизбраният кмет на Млада Загора положиха клетва за работа в името на старозагорци за 27-ми път.  Това съобщиха за Радио "Фокус"-Стара Загора от местната администрация. По традиция, председателят на Общинския съвет на Стара Загора посрещна младите хора в Общинска администрация. Малко преди официалното първо и тържествено заседание, те поднесоха цветя пред барелефа на Петко Рачов Славейков  - първи кмет на Стара Загора след Освобождението на България.

"Добре сте дошли винаги! Общински съвет е отворен за всички ви. Стара Загора има нужда от своите млади хора и техните идеи.  Бъдете смели, бъдещето е пред вас!“, приветства младите хора председателят на ОбС Мария Динева. Тя прие в кабинета си кмета на Млада Загора, избран в навечерието на Празника на града тази година - Йоана Попова, както и Гергана Желева, кмет на младежите с мандат 2021-2022, председателят на МОС Христо Гидиков, с мандат 2021-2022, и Кирил Желязков, който също бе кандидат-кмет на последните избори в Младежкия дом.

Мария Динева сподели с младежите част от опита си, натрупан през годините на различни публични позиции и покани МОС да бъдат по-активни и по-близо до старейшините, за да вдъхват свежи идеи и предложения за общината. Младите хора получиха копие от Правилника за работа на Общинския съвет и символични подаръци.

Тържествената клетва и първо официално заседание за текущия мандат събра в зала "П. Р. Славейков“ близо 50 представители на МОС и Детски общински съвет. Те бяха поздравени от ресорния зам.-кмет на Община Стара Загора Иванка Сотирова. "Виждам пред мен млади хора с широко отворени очи. Уважаеми млади хора, ние, като представители на Община и Общински съвет, имаме необходимост да чуваме вашето необременено мислене и нестандартни идеи. По този начин заедно може да намерим  много благоприятни решения, които да удовлетворяват не само очакванията и потребностите ви, но и полезни за цялото ни общество. Предстои ви тепърва да се изграждате като личности – да завършите образованието си, да поемете по своя път. Днес и всякога ще имаме нуждата като общество от креативни, умни и разумни млади хора“, каза ресорният зам.-кмет. Тя поздрави всички участници в тазгодишните избори на управление на Млада Загора. "Вашето участие и инициативи биха били изключително полезни за всички. На добър час!“, допълни Иванка Сотирова.

Дневният ред на сесията включи 4 точки. По време на нея бяха утвърдени комисиите към МОС и направленията им, а новият кмет на Млада Загора – 11-класничката от Спортно училище "Тодор Каблешков“ – Йоана Попова, представи своите цели и инициативи.  

Гости на първото заседание на младите общински съветници и кмет за мандат 2022-2023 бяха още председателят на ПК по образование, наука и защита правата на децата в Общинския съвет Валентина Бонева и председателят на ПК по териториално и селищно развитие и транспорт арх. Мартин Паскалев.

 Рени АТАНАСОВА