Днес е крайният срок, в който районните избирателни комисии /РИК/ регистрират кандидатските листи. До 17.00 часа партиите, коалициите и инициативните комитети могат да направят предложения до РИК за регистрация. От РИК уведомяват Централната избирателна комисия /ЦИК/ за регистрираните кандидати не по-късно от 24 часа след изтичане на срока за регистрация, т.е. най-късно до края на утрешния ден. Същевременно през днешния ден всяка партия или коалиция може да поиска да бъде заличена регистрацията ѝ за участие в изборите.

Областният управител на Русе Анатоли Станев се надява на смислена политическа кампания, която да е базирана на идеи. "Няма смисъл от нападки и безсмислени обещания, важно е какво може да постигнато за града, областта и страната“, коментира Станев, съобщиха от Областна администрация – Русе.

До момента в Русенско са се регистрирали 24 политически сили от общо 29. Общият брой на кандидатите за народни представители понастоящем в региона е 209. Част от партиите са само с по един кандидат за депутат. Това са "Пряка Демокрация“ и "Коалиция за теб България“. Други шест политически сили пък са регистрирали листи само с по двама кандидати. Става дума за "Правото“, "Атака“, "Българско национално обединение“, "Консервативно обединение на десницата“, "България на труда и разума“, както и "Движение на непартийните кандидати“.