Вчера около 16 часа в Районно управление - Поморие е получено съобщение от бургаски таксиметров шофьор за това че около 15.15 часа е нает от района край болница "Лайф Хоспитал“ от млад мъж, който поискал транспорт до Поморие. Пристигайки на място клиентът избягал без да заплати дължимата сума.

Бургаските полицаи установили, че беглецът е 24-годишен криминално проявен и осъждан помориец. Той е бил задържан няколко дни по-рано за кражбата на чантичка за кръста, собственост на 50-годишен софиянец от бар, разположен на плажа пред комплекс "Сънсет Ризорт“ в Поморие. Мъжът e направил пълни самопризнания по случая и платил дължимата сума на таксиметровия водач.

Констатирано е, че той е извършители и на още две криминални деяния. Задигнал е чифт дънки и чорапи, собственост на 35-годишна бургазлийка на 30 май от двора на къща, разположена на ул. "Залесителна“ в ж.к. "Меден рудник“. Откраднал е дамски дрехи, слънчеви очила, акумулатор, портфейл с лични документи и банкова карта, собственост на 21-годишна бургазлийка на 6 юни от купето на лекия й автомобил "Мазда“, паркиран до плувния басейн в ж.к. "Меден рудник“. При извършването на втората кражба помориецът имал съучастник – 27-годишен криминално проявен бургазлия. Двамата мъже са направили пълни самопризнания. Вещите от първата кражба, както и част от вещите - предмет на втората кражба са намерени и иззети.

Работата по случаите  продължава.