24-годишен мъж е задържан з причиняване на тежък пътен инцидент. Това съобщи говорителят на Окръжна прокуратура Ваня Белева.Повдигнато е обвинение и е наложена мярка за задържане до 72 часа на 24-годишен мъж, който при управление на товарен автомобил е предизвикал тежко пътно произшествие, при което е причинена смъртта на млада жена. Тя уточни, че във връзка с тежкия инцидент е започнато досъдебно производство за престъпление против транспорта. Наблюдаващият прокурор ще внесе в Окръжен съд - Сливен искане за вземане на най-тежката мярка за неотклонени "задържане под стража".

Сигналът за произшествието е приет в ОДМВР-Сливен в 10,55 часа на 27 септември за пътен инцидент на километър 236 от автомагистрала "Тракия" в посока град София, между товарен автомобил "Мерцедес" със софийска регистрация и лек автомобил "Форд" с бургаска регистрация . По първоначална информация, придобита при огледа, товарният автомобил е навлязъл в аварийната лента и е ударил спрелия там лек автомобил. В резултат на произшествието на място е загинала жена на 23 години, две жени са транспортирани до болнично заведение в град Стара Загора в тежко състояние, една жена е с леки наранявания.

Лекият автомобил е спрял в аварийната лента поради възникнала техническа неизправност. На водача на товарния автомобил са направени проби за употреба на алкохол и наркотични вещества, като пробата за наркотици е показала положителен резултат. Водачът е дал кръв за медицинско изследване. Първоначално е задържан за 24 часа. Двата автомобила са иззети.

По информация, предоставена от началника на сектор "Пътна полиция" главен инспектор Илиян Николов, водачът на товарния автомобил е санкциониран 21 пъти с глоба с фиш за различни нарушения, като шест от тях са за нарушаване на скоростните режими. Главен инспектор Николов подчерта, че при специализираните операции и контролът по пътищата в областта ежедневно се установяват и санкционират водачи, употребили алкохол и наркотични вещества. От началото на годината в ОДМВР-Сливен са образувани 189 досъдебни и бързи производства за управление на МПС след употреба на алкохол или наркотични вещества- 90 за алкохол и 99 за наркотици. На автомагистрала "Тракия" се извършва ежедневен линеен контрол при който са съставени 6 акта за управление в аварийната лента и 6 акта за неправило изпреварване отдясно.