23 са специализираните секции за гласуване за хора с физически и зрителни увреждания във Великотърновска област. Това съобщават за Агенция "Фокус“ от Районната избирателна комисия в старата столица. Те са разпределени в десетте общини, като най-много са разкрити в община Велико Търново – седем. Тук специализирани секции са разкрити в ОУ "П. Р. Славейков", СУ "В. Благоева", ДГ "Ивайло", СУ "Г. Живков", СУ "Вл. Комаров", библиотеката на ул. "С. Велики" 7 в старата столица, както и в ОУ "Христо Смирненски“ в село Самоводене.

Пет са местата, в които хората с двигателни или зрителни проблеми от Горнооряховска община могат да упражнят правото си на вот. Секциите в община Павликени са четири, а в останалите общини от  региона Елена, Свищов, Стражица, Полски Тръмбеш, Златарица, Лясковец и Сухиндол има по една.

Хората, които искат да дадат гласа си в някое от посочените места могат да заявят нужда от помощ на телефони, които могат да намерят на сайта на Районна избирателна комисия – Велико Търново. Линиите ще работят от 7:00 часа в неделя до края на изборния ден.

Луиза ТРАНЧЕВА