987 пътни инцидента са се случили на територията на Великотърновска област от началото на годината до 14 ноември. Това обобщават за "Фокус“ от Областна дирекция на МВР – Велико Търново. От там уточняват, че 224 от катастрофите са били тежки. При тях са загинали 23-а души, а други 321 са били ранени. За сравнение за същия период на миналата година произшествията са били 994. 194 от тях са били тежки. Жертви на катастрофи са станали 30 човека, а ранените са били 239.

От Областната дирекция уточняват, че работата им по превенция на безопасността на движение продължава. Продължават и беседите сред деца и подрастващи.

И след приключване на акция "Зима“ беседите с малчугани на тема пътна безопасност ще продължат, а служителите, работещи по контрол на пътното движение ще бъдат безкомпромисни, по отношение на нарушителите. Те са част от мероприятията, предвидени по повод течащата в момента традиционна акция на полицията "Зима“. От началото на кампанията униформени служители са посетени десетки детски градини и училища с единствената цел - да разясняват и припомнят основните правила за безопасно придвижване, най-вече през есенно-зимния сезон, когато тъмната част от денонощието е по-голяма.

Кампанията вече е в края на втория етап – "Пешеходци и водачи за толерантност на пътя“. В този етап попада и Световният ден за възпоминание на жертвите от пътнотранспортни произшествия – 20 ноември, отреден с резолюция от 2005 година на Генералната асамблея на Организацията на обединените нации. По традиция той се отбелязва с панихида във всички храмове в страната. 

На 21 ноември стартира последният трети етап на кампанията –"Безопасно шофиране през зимата“. Той е насочен към водачите на моторни превозни средства, техническата изправност на автомобилите и на осветителните им системи.