22-ма души от община Баните бяха подпомогнати след благотворителната инициатива "От сърце дари и Коледно вълшебство сътвори". Това съобщиха от Общината.

Събраната сума от всички, включили се в кампанията е 1400 лева. С тези средства са подпомогнати 22 души от всички населени места в община Баните. Кметовете по населени места са съдействали за съставянето на списъка, за да може най-рационално и ефективно да се разпредели немалката сума и да се определят индивидуалните нужди на хората, които получиха помощта.

За 14 домакинства са закупени продукти от първа необходимост на обща стойност 886 лева - ориз, боб, леща, брашно бяло и царевично, макарони, спагети, кус кус, по няколко консерви пастети, риба и готвен боб, пакет кафе, бисквити и вафли.

За семейство от Малка Арда е закупен индивидуален пакет с памперси и лекарства, а на жител от с. Дрянка е подпомогнат със 100 лева, необходими му за да се яви на ТЕЛК. Подпомогнат е и човек с астма от  с. Вълчан дол със 100 лева, за да закупи кислородна бутилка, на жена с онкологични проблеми са дадени 100 лева, платен е топлия обяд на човек с увреждания. Заплатен е жилищния наем на семейство с финансови затруднения на стойност 128 лв.

Организаторите на инициативата сърдечно благодарят на жителите и гостите на община Баните, включили се в кампанията и подали ръка в тези трудни времена.