21-годишен ограби възрастна жена в Казанлък, съобщиха за "Фокус" от ОДМВР-Стара Загора. Сигнал за инцидента е получен на 12 май в 12:02 часа, в ОДЧ на РУ-Казанлък, за това, че около 11:45 часа, на улица в Казанлък, след употреба на сила, от 75-годишна жена, е отнета чанта в която имало портфейл с лична карта, 48 лв/. и хранителни продукти. Образувано е досъдебно производство по чл.198 от НК. В резултат на проведените оперативно-издирвателни мероприятия на криминалистите, като извършител на деянието е установен 21-годишен жител на Николаево. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

От Районна прокуратура – Стара Загора заявиха, че 21-годишният И.И е привлечен за това, че е отнел чужди движими вещи – пари и хранителни продукти, с намерение противозаконно да ги присвои от 75-годишна жена, като е употребил за това сила. Престъплението е квалифицирано по чл.198 ал.1 от Наказателния кодекс.

На 12 май 2023 г. около 11.40 ч. пострадалата 75-годишна жена била напазарувала хранителни продукти, които носила в полиетиленова чанта и се прибирала в дома си. Преминавала в близост до жилищен блок в гр. Казанлък, когато зад нея се приближил И.И. Чрез използване на физическа сила той издърпал от ръката на жената, носената чанта, в която имало и 48 лева, и избягал.

И.И. е бил осъждан. Той е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои Районна прокуратура – Стара Загора да внесе в съда искане за определяне на мярка за неотклонение "задържане под стража“ спрямо И.И.

Рени АТАНАСОВА