20 театрални състава от цялата страна ще участват в първото издание на Националния фестивал на детско-юношеското театрално изкуство "Театрални искри“ в Казанлък, предаде репортер на "Фокус". Фестивалът ще се състои в читалището на 21, 22 и 23 април. Той се организира от културния институт под патронажа на кмета Галина Стоянова и със съдействието на Общинския театър "Любомир Кабакчиев“ и фондация "Васил Самарски“. 

Сред участниците са над 250 деца и юноши от 15 населени места в България, които ще представят своите спектакли пред казанлъшката публика. Всички театрални събития в програмата на фестивала ще бъдат с вход свободен. Сред участниците са състави от Костинброд, Нови пазар, Сливен, Стара Загора, Бургас, Петрич, София и други. 

Фестивалът ще бъде с конкурсен характер и ще бъдат връчени три награди във всяка категория, както и награди за сценография, за режисура и за главна женска и мъжка роля. Целта на организаторите е да се даде поле за изява на млади таланти, да се популяризира театралното изкуство, както и да се запознаят повече младежи с културните ценности на град Казанлък. 

Рени АТАНАСОВА