С постановление на прокурор от Районна прокуратура – Силистра за срок до 72 часа е задържан 20-годишен чужденец, противозаконно пречил на органите на реда да извършат полицейска проверка, съобщиха от Апелативна прокуратура - Варна.

С постановление на наблюдаващ прокурор от Районна прокуратура – Силистра, за срок до 72 часа е задържан 20-годишен чужденец, противозаконно пречил на органите на реда да извършат задълженията си по служба и избягал от полицейска проверка. М.К. е обвинен за престъпление по чл. 270, ал. 1 от НК.

На 21 октомври 2022 година, полицейски екип направил опит да спре лек автомобил, движещ се по пътя Силистра - Русе, за който имало информация, че бил откраднат. Водачът му не се подчинил на сигнали на служителите на ОД на МВР и продължил движението си към град Русе. Той успял да избегне всички опити да бъде спрян, но близо до село Попина, загубил контрол над МПС и предизвикал пътно-транспортно произшествие с материални щети. След това изоставил автомобила и избягал. Ден по-късно, бил установен и задържан, като 20-годишният се укривал в отключен автомобил в селото.

В хода на работата по случая станало ясно, че М.К. противозаконно отнел лекия автомобил, с който се придвижвал, като престъплението е извършено на територията на град Русе. По случая също има образувано досъдебно производство.

Работата по двете разследвания продължава под ръководството и надзора на прокурор от Районна прокуратура – Силистра. Предстои в съда да бъде внесено искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение – "задържане под стража“, спрямо 20-годишния чужд гражданин.