Върховният касационен съд остави в сила въззивно решение на Бургаския апелативен съд, с което е потвърдена присъда на Окръжен съд – Сливен спрямо Иван Георгиев, признат за виновен за убийство на земеделски производител от Сливенско.

На 20 юли 2020 година в землището на село Панаретовци, община Сливен, подсъдимият умишлено умъртвил Стоян Стоянов, като деянието е извършено предумишлено, поради което и на основание чл.116, ал.1, т.9 вр. чл.115 от НК е осъден на "лишаване от свобода“ за срок от 20 (двадесет) години. Със същата присъда подсъдимият е признат за виновен в това, че на неустановена дата и място е придобил и до 7 август 2020 година, в село Панаретовци, община Сливен, държал огнестрелно оръжие - сигнално-газов пистолет със заличен номер, преработен в боен пистолет, без да е имал за това надлежно разрешение, поради което и на основание чл. 339, ал.1 от НК е осъден  на "лишаване от свобода“ за срок от 5 (пет) години.

На подсъдимия е определено едно общо наказание, най-тежкото измежду наложените му – "лишаване от свобода“ за срок от двадесет години, което да изтърпи при първоначален "строг“ режим.