Окръжният съд в Перник осъди на 20 години затвор 57-годишния Борислав Панев, който е подсъдим за убийството на швейцарския бизнесмен Удо Ланге. Припомняме, че мъжът беше убит на 11 август 2022 г. в гаража на дома си във вилно селище “Делта хил“ край пернишкото село Кладница. 

Удо Ланге беше женен за българската Елизабет Ланге. Бизнесменът отдавна живеел и работил в България. Заедно с втората си съпруга притежаваше завод за силиконови изделия в пернишкия квартал "Мошино", продаден преди няколко години на шведската компания "Трелеборг". 

Жертвата е била обездвижена с електрошоково оръжие – тейзър, и задушена с хлороформ. Извършител на предумишленото убийство на швейцарския бизнесмен е признат за виновен и е осъден на 20 години "лишаване от свобода" при "строг" режим на изтърпяване.

Наред с наложеното наказание осъденият ще трябва да заплати на близките на убития обезщетения в общ размер 1 000 000 лева. Присъдата не е влязла в сила и подлежи на обжалване и протест пред Апелативния съд - София.