Осъдиха шофьора, който пиян караше в насрещното на магистрала "Тракия" близо 20 километра, предаде репортер на "Фокус". В съдебната зара днес мъжът, който е на 39 години, призна вината си. В крайна сметка магистратите решиха - 2 години затвор ефективно и 4 години без право да управлява МПС.

Той бе предаден на съда за това, че на 29 март 2023 г. на автомагистрала "Тракия“, в района на км 112, в землището на с. Цалапица, обл. Пловдив, е управлявал лек автомобил, марка "Хюндай“, с концентрация на алкохол в кръвта над 0,5 на хиляда, а именно 1,53 на хиляда, установено по надлежния ред с химическа експертиза, след като е бил осъден и преди за същото деяние – престъпление по чл. 343б, ал. 2 вр. ал. 1 от Наказателния кодекс.

По делото са извършени процесуално-следствени действия, като то е внесено в съда само два дни след деянието. Установено е, че Д.Г. е шофирал в насрещната лента на автомагистрала "Тракия“, като за това са били подадени множество сигнали в полицията.

Справка в информационната система сочи, че в периода 2006 – 2021 г. той е изтърпял 4 присъди – една за предизвикана катастрофа с причинени телесни повреди и други три за шофиране след употреба на алкохол над 1,2 промила. За други нарушения на ЗДвП са му връчени и 10 акта и 2 глоби с фиш.