2,23 промили алкохол в кръвта си е имал шофьорът, който обърна камион с въглища край Самоводене вчера. От Областна дирекция на МВР - Велико Търново уточняват за "Фокус", че инцидентът се е случил около 19:00 часа по пътя Велико Търново - Русе /между селата Самоводене и Поликраище/.

"По първоначална информация товарен автомобил "Скания", управляван от 48-годишен от Свищов, известен на полицията и осъждан се е обърнал на пътното платно. При проверка на водача за употреба на алкохол, апаратът е отчел 2,23 промила. Взета му е кръвна проба за химичен анализ. Настанен е за лечение във великотърновската болница с фрактура на ключица и контузии на глава и ръка", допълват от полицията.

По случая се води досъдебно производство.

56 автомобила и 63-ма граждани са проверени при специализирана полицейска операция по метода "широкообхватен контрол", проведена вчера на територията на Районно управление – Свищов. Наложени са 20 глоби по фиш. Операцията е реализирана с участието на служители от РУ – Свищов, Инспекция по труда – Велико Търново и РД "Автомобилна администрация" - Плевен.