Петнадесетото издание на колоездачното състезание - изкачване на връх Българка за купа "Милко Димов и Илия Кръстев“ ще се състои на 14 април в Сливен.

Участниците ще потеглят в 12 часа от централния площад "Хаджи Димитър“ по ул. "Раковски“ и ул. "Ел. Багряна“. Острият старт ще е в местността Селището. Финалът за състезателите от възрастовите групи на момчетата, момичетата и девойките ще е на чешмата в местността Абланово. Колоездачите от останалите възрастови групи ще финишират на връх Българка.

Награждаването ще започне в 14,30 часа, отново на площада.

Традиционната за Сливен спортна проява и този път се радва на голям интерес. До момента са се записали 195 участници, сред които и 18 любители, от София, Пловдив, Троян, Казанлък, Бургас, Варна, Разград, Свиленград и др.

Състезанието се провежда в памет на най – известните български колоездачи за всички времена Милко Димов и Илия Кръстев. Организатори са Колоездачен клуб "Сините камъни“, с подкрепата на Община Сливен.

Във връзка със събитието, маршрутът по състезателното трасе от местността Селището до връх  Българка ще е затворен от 11,30 до 14,30 часа. В този участък за безопасното протичане на състезанието ще се грижи "Общинска охрана и СОТ“ – Сливен