Разследване за хулиганство е започнато в РУ-Кърджали след скандал с голям брой участници в заведение в Кърджали. Това става ясно от сводката на Областната дирекция на МВР в града.

Конфликтът възникнал малко преди 23 часа в сряда вечерта между две младежки компании. Словесната агресия преминала в сбиване, в което по първоначални данни са участвали 13 души. Те са си разменили удари, замервали се с чаши, чинии и предмети в заведението. При инцидента било наранено в ръката 19-годишно момиче. Тя е отведена до Спешното отделение и след преглед е настанена в болницата в Кърджали.

След подаден сигнал на мястото на произшествието са били изпратени 2 полицейски патрула на РУ-Кърджали, един на Пътна полиция и дежурна оперативна група, която извършила оглед.

Шестима участници в хулиганските действия, от които четирима на 18 г., 19-годишен и 20-годишен са били задържани в РУ-Кърджали за срок до 24 часа.

Работата по случая продължава от разследващ полицай и сектор "Охранителна полиция" в управлението с оглед на чл.325, ал.1 от Наказателния кодекс за хулиганство.