18 деца и младежи поискаха стипендии от общината в Дупница, съобщиха от пресцентъра на Община Дупница. Hocитeлитe нa cтипeндии и финaнcoвo cтимyлиpaнe нa дeцa и млaдeжи c изявeни дapби oт Oбщинa Дyпницa от поредната за тази година кампания бяха определени от комисия.

Крайният срок за прием на заявленията бе 31 август, а общо 18 бяха подадените документи в различните категории. Месечна стипендия в категория "Наука и техника“ ще получат Даниел Райков Китов и Андрей Александров Лумбев.

В категория "Изкуство и култура“: Рая Радославова Методиева и Катрин Димитрова Младенова, а в категория "Спорт“: Мария Стефанова Йовичина и Станислава Константинова Костадинова.

Финансово стимулиране получават още в категория "Наука и техника“ - Ева Цветкова Костадинова, в категория "Изкуство и култура“ - Юлия Веселинова Вукова и в категория "Спорт“ - Симеон Ивов Стоичков.

Следващата кампания по набиране на заявление в през месец ноември, а в началото на месец декември ще бъдат определени стипендиантите на Община Дупница.