170 ученици от област Кюстендил твориха за страната на справедливостта. Това съобщиха за "Фокус“ от пресцентъра на Окръжен съд – Кюстендил. Конкурсът "В страната на Справедливостта“ е част от образователната програма "Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури".

170 ученици, от 15 училища, в 6 общини в областта - Кюстендил, Дупница, Бобов дол, Сапарева баня, Бобошево и Рила участват с творби в конкурса, който се провежда за трета поредна година. Направленията са четири:  Литературно творчество и Изобразително изкуство, Компютърна рисунка и Видеоклип. Комисия в състав от трима съдии, оцени творбите и класира като призьори в конкурса 26 ученици, сред тях две деца със специални образователни потребности.

Отличените участници в четирите раздела на конкурса ще бъдат наградени на церемонии, на 16- ти ноември, от 15.00 ч. в Съдебната палата в Кюстендил и на 17 ноември, от 13.00 ч. в Съдебната палата в Дупница. Най- добрите творби ще бъдат подредени в изложба в Съдебната палата в Кюстендил.

Венцеслав ИЛЧЕВ