17 са задържаните при провеждащата се в Бургас полицейска акция, образувани са 6 бързи производства. Това съобщиха за "Фокус" от OДМВР – Бургас. 

Днешната операция е насочена към противодействие на конвенционалната престъпност, миграционния натиск и превенция на престъпленията, свързани с политическите права на гражданите. Служителите от участък “Победа" при Първо РУ Бургас са задържали 2 лица. Едното за притежание на наркотици, а във второто са открити тефтери с лични данни на лица, получавали заеми и стоки на вересия. Служителите от 4 РУ Бургас са задържали 3 лица, съпричастни към притежаване на наркотични вещества - метамфетамин и марихуана. Проверени са 366 МПС и 514 лица, като са установени десет лица, обявени за издирване.

Проверени са над десет адреса, както и 51 търговски обекти, заложни къщи и други места, за които има данни, че евентуално може да се извършва престъпна дейност. Издирват се лица, обявени за местно и общодържавно издирване, които са с влезли в сила присъди или за повдигане на обвинения. Полицейските действия по второто направление – миграционен натиск продължават, а по отношение търговията с гласове за предстоящия вот се работи преди всичко с превантивна насоченост.

В проверките са включени екипи на "Охранителна полиция", "Пътна полиция", "Икономическа и криминална", както и екипи на бургаската жандармерия.