22 адреса, 10 заложни къщи, 13 склада за дърва и сечища, 10 пункта за черни и цветни метали, 7 офиса за бързи кредити, 26 търговски обекта са проверени в първия ден на специализираната полицейска акция във Великотърновска област. От Областна дирекция на МВР – Велико Търново допълват за Агенция "Фокус“, че са проверени общо 639 лица и 497 автомобила.

Образувани са 12 бързи досъдебни производства, разкрити са 25 престъпления и са повдигнати обвинения на 4 лица. Съставени са 7 предупредителни протокола, задържани са 17 лица. Съставени са 33 акта и са наложени 118 глоби по фиш. Връчени са 27 електронни фиша, издадени са 6 заповеди за налагане на принудителни административни мерки. Заснети са 5 news pic 2
© ОД на МВР
8 видеоклипа за скорост. Установени са петима водачи, шофирали под въздействието на алкохол и един - след употреба на наркотични вещества.

По време на акцията на различни места в областта са разположени и мобилни контролно-пропускателни пунктове – целта е недопускане на груби нарушения на пътя.

Операцията ще продължи до 2 октомври.