16 екипа, от които 8 от район "Приморски“, 6 от район "Одесос“ и два от дирекциите "Екология и опазване на околната среда“ и "Управление на сигурността и контрол по обществения ред“ към Община Варна, съвместно с "Общинска полиция“ извършват проверки за нерегламентираното изхвърляне на отпадъците.

Служителите на Община Варна са съставили 12 констативни протокола, 11 предписания и 3 акта по Закона за управление на отпадъците. Актовете са издадени на юридически лица и касаят изхвърляне на опаковки (кашони и биоразградими отпадъци) на нерегламентирани места.

По данни на район "Приморски“ вчера са обходени всички микрорайони на територията на "Приморски", селищното образувание "Траката", курортните комплекси "Чайка", "Св.Св. Константин и Елена", както и Виница. По време на проверките не са констатирани нарушения от физически и юридически лица, но са направени разяснения и изготвени и връчени 3 предписания. За констатирани нарушения по клаузи от договора на сметопочистващата фирма са съставени протоколи и наложени санкции в размер на 5000 лева, съобщават от районната администрация.

По данни на район "Одесос“, проверки са направени в целия район, но вчера не са констатирани нарушения.